[Seminer Duyurusu] Montessori… Peki nereye kadar? (18 Mayıs 2021)

Ebeveynlik sürecinde, ebeveynlerin pek çok farklı yaklaşım, inanış ya da felsefe ile karşılaşma ihtimalleri olabilir. Montessori felsefesi, bir “çocuk yetiştirme projesi” değil hayatın her alanına yayılan bir felsefedir. Çocuk ve yetişkin arasındaki ilişkiyi, karşılıklı saygı temeline yerleştirir. Kendi olma haline izin verir, esnektir ve canlıdır. Montessori materyallerinin, tamamlanmasi gereken birer amaç olarak görülmesi ve gösterilmesi çok yanıltıcı olabilir; her bir materyal Montessori felsefesine hizmet eden birer araçtır.

İşte sizleri;

  • kendi yetişkin beklentilerimizi ve ihtiyaçlarımızı kendi dünyamızda tarttığımız,
  • çocuğun ihtiyaçlarının neler olabileceğini konuşacağımız,
  • çocuğun hızını kimin ya da neyin belirlediğini düşüneceğimiz,
  • çocukların gelişimsel ihtiyaçlarının nasıl desteklenebileceğini konuşacağımız,

bir buluşmaya davet etmek istiyoruz.

Türkiye’nin ilk veli inisiyatifi okulu olarak kurulan ve Montessori eğitim felsefesini benimsemiş olan Küçük Kara Balık Çocuk Evi ve Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen seminerimizde Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi (Princeton Center for Teacher Education – PCTE ) eğitmenlerinden Ayla Şen, bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak.

Montessori eğitim felsefesine ilgi duyan herkesin katılımına açık olan bu seminerimizde Montessori felsefesinin temel ilkelerini, Montessori felsefesinin ne olup ne olmadığını birlikte konuşacağız.

Konuşmacı: Ayla Şen

Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü’nden mezun olduktan sonra Amerika’da Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi‘nden (Princeton Center for Teacher Education – PCTE ) American Montessori Society (AMS) Full Credential Sertifikası almıştır.

30 yıla yakın bir süre, Princeton Montessori Okulu’nda (PMS) 3-6 yaş arası çocuklarla çalışmıştır. Ayrıca Amerika’da Montessori öğretmeni yetiştiren merkezler içinde en saygınlarından biri olan Princeton Öğretmen Eğitim Merkezi’nde (PCTE) Montessori öğretmen eğitimcisi olarak çalışmakta ve çeşitli kurslar ve seminerler vermektedir.

Amerika’nın ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki Montessori okullarında çalışan yüzlerce öğretmenin eğitiminde katkılarını halen sürdürmektedir.

Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği ve Küçük Kara Balık Çocuk Evi işbirliği ile her yıl düzenlenen “Montessori Eğitmen Eğitimi” programlarında bir çok kişiye eğitim vermiş ve vermeye devam etmektedir.

 

Tarih: 18.05.2021
Saat: 21.00-23.00 (çevirimiçi)
Ücret: 150 TL (KDV dahil)

Seminerden elde edilecek gelir Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Destekleme Derneği’ne bağışlanacaktır.

Bilgi ve kayıt için : egitim@montessori.org.tr
0 216 545 85 30

ayla_sen_montessori_nereye_kadar

Be Sociable, Share!

Related posts:

  1. [Seminer Duyurusu] 0-3 Yaş Döneminde Evde Montessori (19 Ocak 2020)
  2. 1-19 Ağustos 2016, Ayla Şen ile Montessori Eğitmen Eğitimi
  3. [Seminer Duyurusu] Montessori Sınıfında Bir Gün: Değişen Dünyada Çocukla Öğrenmek (15 Aralık 2018)
  4. Ayla Şen ile Montessori Eğitmen Eğitimi (24 Temmuz – 11 Ağustos 2017)
  5. Ayla Şen ile Montessori Eğitmen Eğitimi (22 Temmuz-9 Ağustos 2019)
This entry was posted in Haberler. Bookmark the permalink.

Comments are closed.